KINDERZWERFBOEK STATION BIJ SPEELOTHEEK CASTRICUM

Toen we in de bibliotheek onze speel-o-theek nog hadden, gingen kinderen boeken lenen en daarna kwamen ze bij ons speelgoed uitzoeken. Spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Lezen is dat ook en wij willen dat extra gaan steunen via onze KinderzwerfboekStation. In Castricum zijn we het enige openbare ZwerfboekStation en wij denken dat we kinderen hiermee een groot plezier doen om gratis boeken te komen uitzoeken.

We hebben vaak boeken in huis die eenmalig worden gelezen. Je kan een boek laten “zwerven”, er zit dan een speciale sticker op, dan leg je het boek ergens neer en een ander kind kan dan het boek ook lezen. Bij ons KinderzwerfboekStation kun je je boek doneren en natuurlijk kies je dan een ander leuk zwerfboek uit om te lezen. Voor alle kinderen in onze gemeente en voor alle leeftijden. Net als ons speelgoed in de speel-o-theek. We streven ernaar om een zo groot en uitgebreid mogelijke Kinderboekencollectie te hebben. Dat we extra steun krijgen van Kantoorboekhandel Laan maakt ons erg blij, zij steunen ons ZwerfboekStation en doneren regelmatig boeken aan ons.

Op woensdag 4 oktober om 15.00 uur zal Anita Boots ons KinderzwerfboekStation feestelijk komen openen. Anita is een Castricumse kinderboek schrijfster en heeft twee heksenboeken voor kinderen geschreven.

Snuffel thuis in je boekenstapel om te kijken op welk boek je uitgekeken bent en waar je een ander kind weer blij mee kan maken. Meer informatie over zwerfboeken vindt u op www.kinderzwerfboek.nl, het is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.