Nieuws

Voorbereidingen KidsVakantieCocktail Castricum van start!

De KidsVakantieCocktail (KVC) is al jaren een begrip in de CAL gemeente met veel verschillende sportieve, creatieve en vrijblijvende kinderactiviteiten. Zoals bijvoorbeeld tumblingbaan springen, vlotten bouwen, wandklimmen, kinderyoga, mountainbiken, speurtocht, insectenhotel knutselen, jazzdance, tafeltennis, speelgoedmarkt, ganzenbord zwemmen. Het is de manier voor kinderen en hun ouders om via de KidsVakantieCocktail kennis te maken met de verschillende organisaties en verenigingen in Castricum, Akersloot en Limmen.

De voorbereidingen van de KidsVakantieCocktail zijn in volle gang. Om een goede variatie aan activiteiten aan te bieden nodigen we alle organisaties en verenigingen uit om mee te doen met een leuke activiteit voor kinderen van 2-12 jaar in de zomervakantie (21 juli t/m 1 september). Voor de zomervakantie wordt een overzichtelijke activiteiten flyer uitgedeeld in de CAL gemeente.

Door een goed samenwerkingsverband wordt de KVC ook dit jaar weer een groot succes. Aan de KidsVakantieCocktail dames, Anne-Marie Sjardin (rechts) en Natalie van der Kolk zal het niet liggen! Bij vragen of meer informatie mail naar KVC.Castricum@gmail.com

SOKKERWEI NEEMT SPEEL-O-THEEK IN HUIS

Natalie_Marja

Speel-o-theek Castricum gaat in de zomervakantie verhuizen naar basisschool de Sokkerwei. Directrice Marja Verruijt-Groen: “De speel-o-theek is een dynamisch en enthousiaste stichting, die leerzaam speelgoed wil uitlenen aan kinderen van onder andere de basisschool leeftijd. Dat past goed in onze school. In één van onze klaslokalen kan de speel-o-theek hun “winkeltje” houden”.

 

Voorzitter Natalie van der Kolk is erg blij met deze nieuwe samenwerking: “We zitten erg dicht bij onze doelgroep. Dit is voor beide partijen erg handig”. Op zaterdag 3 september is het openingsfeest waarbij Marja het klaslokaal officieel zal openen als speel-o-theek. Natalie: “We bestaan al ruim 25 jaar en maken jaarlijks 125 kinderen blij met ons speelgoed, een leuke vrijwilligersbaan die in combinatie met je eigen kinderen goed te doen is. Voor de Sokkerwei gezinnen hebben we een geslaagde actie bedacht, maar natuurlijk zijn alle kinderen welkom bij speel-o-theek Castricum.”

Opa’s en oma’s naar Speel-o-theek Castricum

SOT opa en oma

Speel-o-theek doneert speelgoed aan Voedselbank

Speel-o-theek Castricum heeft dit jaar weer een stapel spelletjes gedoneerd aan de lokale Voedselbank.

Voedselbank_Nienke-okt-2015_560

 

Uitslag enquête speel-o-theek

In het voorjaar is er een enquête gehouden onder onze leden en vrijwilligers over het uitbreiden van de openingstijden en de tevredenheid over ons speelgoed assortiment. Naar aanleiding van de resultaten van de enquête is besloten om vanaf dinsdag 1 september elke dinsdag open te gaan van 09.00-10.00 uur. In de toekomst willen wij de openingstijden verder uitbreiden.

Uitslag enquete speel-o-theek Castricum

Speelgoedmarkt vakantiecocktail groot succes!

IMG_7193Ook dit jaar was de speelgoedmarkt op 9 juli georganiseerd met de Vakantiecocktail van Stichting Welzijn Castricum een groot succes!

 

 

Veel speelgoed is verkocht en gekocht. Ook werd er geschminkt en naar hartenlust gespeeld op het schoolplein van de Augustinusschool.

Zijn jullie er volgend jaar ook bij!

 

 

 

Het reilen en zeilen van de Speel-o-theek

Het is een drukte van belang als ik bij de Speel-o-theek arriveer. Voorzitter Natalie van der Kolk is nog druk bezig het computersysteem uit te leggen aan twee nieuwe vrijwilligers. Klanten; ouders en kinderen lopen in en uit, andere vrijwilligers zorgen ervoor dat het teruggebrachte speelgoed weer op de goede plek terechtkomt en een hele vriendelijke dame biedt mij een kop koffie aan. Ik heb een interview met Natalie over het reilen en zeilen van de Speel-o-theek. Natalie is heel enthousiast en heeft mij in korte tijd veel verteld over de Speel-o-theek.

Al 25 jaar speelgoed lenen

Al sinds 1990 kunnen ouders met hun kinderen speelgoed lenen bij de Speel-o-theek. Dat is dus al een hele tijd! De Speel-o-theek draait volledig op vrijwilligers en is iedere zaterdag geopend van 11 uur tot 13 uur. De Speel-o-theek heeft 80 leden waarvan 15 vrijwilliger zijn. In principe mag iedereen lid worden, maar in eerste instantie is het opgezet voor inwoners uit de gemeente Castricum. Leden betalen 20 euro per jaar lidmaatschap en er wordt per uit te lenen product leengeld gevraagd. Dit varieert van 0,25 tot slechts 1,00 euro per product per 3 weken. Om de rest van de kosten te dekken, zoals huur en inkoop van het speelgoed, wordt de Speel-o-theek ondersteund door de gemeente.

 “OOK KANSARME GEZINNEN MAKEN GEBRUIK VAN DE SPEEL-O-THEEK”

De Speel-o-theek leent heel veel verschillende soorten speelgoed uit, waaronder houten speelgoed, bordspellen, puzzels, loopfietsjes, stepjes, Lego, Playmobil, Duplo en zelfs verkleedkleding. Dankzij de gemaakte indeling op soort/type en leeftijdscategorie zie je al snel dat er voor ieder wat wils is. Al het speelgoed wordt ingekocht door de medewerkers en is in de meeste gevallen nieuw en actueel. Verouderd speelgoed wordt eventueel nog verkocht via Marktplaats of op een plaatselijke speelgoedmarkt. Aankomende zomer komt er weer een speelgoedmarkt, in samenwerking met de Augustinusschool. Voor een leuk prijsje gaat het verouderde speelgoed van de hand. Natalie vertelt dat dit soort samenwerkingen goed bevallen. “De Speel-o-theek werkt bijvoorbeeld ook samen met de Voedselbank. Wij bieden een gratis lidmaatschap aan voor klanten van de voedselbank. Het doel hiervan is dat ook kansarme gezinnen gebruik kunnen maken van de Speel-o-theek.”

Geen zolders meer vol speelgoed

Natalie vertelt hoe mooi ze het vindt dat de Speel-o-theek bestaat vanuit een maatschappelijk belang. De ideologie van de Speel-o-theek is om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Gezien de olie- en financiële crisis is het nut van de Speel-o-theek veel breder. Het bespaart de burgers het kopen van speelgoed dat niet aanslaat bij hun kinderen. “Er wordt minder nutteloos speelgoed verkocht, want mensen kopen alleen nog speelgoed waar het kind echt mee speelt.” Dit heeft tot gevolgd dat er minder ongebruikt in de kast blijft staan en dus minder bij het vuilnis terecht komt. Dit is veel duurzamer en milieuvriendelijker. Kortom: een win-win situatie voor zowel ouders als de samenleving als geheel.

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Er worden altijd vrijwilligers gevraagd bij de Speel-o-theek. Als je mee wilt draaien in de Speel-o-theek is het mogelijk je kind mee te nemen.

Speel-o-theek Castricum speelt in op geboortegolf

VLK praktijkNa de verhuizing was het tijd om onze folder te vernieuwen, aldus Anne-Marie, bestuurslid bij Speel-o-theek Castricum.

We hebben een groot assortiment aan speelgoed vanaf baby tot puber. Natuurlijk wil je speelgoed geven dat bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind. Daarin voorziet speel-o-theek Castricum met acht speelgoedkasten, met daardoor voor elk kind leuk en uitdagend speelgoed. Via de zwangerschapstasjes van verloskundigenpraktijk Castricum willen we onze doelgroep bereiken. Met daarbij een aantrekkelijke kortingsbon om voordelig lid te worden. De eerste nieuwe folder wordt uitgereikt aan Machteld, Hester toont het zwangerschapstasje. Anne-Marie: “We hoorden over de komende geboortegolf in september en spelen hier graag op in. We nodigen sowieso alle kinderen uit om te komen spelen in onze speel-o-theek in ons eigen klaslokaal”. Elke zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur geopend, in de Augustinusschool.

 

Speel-o-theek Castricum is er ook voor uw Carnaval kinderverkleedkleding

FOTO CARNAVAL 2015Carnaval komt er aan! Dit feest wordt niet alleen in Castricum gevierd. Uw kind mag verkleed naar school komen. Maar als wat? Olifant, lieveheersbeestje, een stoere ridder, Mega Mindy of liever toch als Mega Toby of gaat de voorkeur dit jaar toch uit naar een prinsessenjurk? Speel-o-theek Castricum heeft veel soorten verkleedkleding in huis. Als lid kan uw kind alle kleding een keer uitproberen en ook nog heel veel ander speelgoed, zoals onze loopfietsen, Fisher Price, Duplo, puzzels en spelletjes. Voor slechts twintig euro per jaar. Ook is er een aparte kast met speelgoed voor de allerkleinsten.

Natuurlijk zijn u en uw kind(eren) van harte welkom bij Speel-o-theek Castricum, in de Augustinusschool. Elke zaterdag geopend, ook in de voorjaarsvakantie, van 11.00 – 13.00 uur. De koffie, thee en limonade staan voor u klaar.

SPEEL-O-THEEK CASTRICUM KRIJGT € 500,- VAN DEKAMARKT

Afgelopen dinsdagavond was de prijsuitreiking van de DekaMarkt wensen actie, waarover we al eerder hebben geschreven. We kwamen als derde prijswinnaar uit de bus en mochten € 500,- in ontvangst nemen. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!!

Natalie van der Kolk en Celine Kruijswijk hebben de cheque in ontvangst genomen. DekaMarkt bedankt!

DEKA UITREIKING_ foto

 

« Page 1 »