SPELLETJES FIETS ROUTE, zondag 24 september

Samen een project opzetten voor kinderen was het idee van de voorzitters van Springplank en Speel-o-theek Castricum. Nou dat is gelukt! “Een beetje afgekeken van de kunstfietsroute”, vertelt Suzanne van De Springplank Castricum, “en dan met spelletjes. Een Spelletjes Fiets Route door Castricum dus”. Natalie van de Speel-o-theek is gelijk enthousiast: “Gaan we samen opzetten en met meer spelletjes punten wordt het een gezellige fietsroute voor het hele gezin. Dan kom je ook langs plekjes die je misschien nog niet eerder hebt gezien. Bij elk punt kunnen kinderen een spelletje doen en dan naar het volgende punt fietsen. Neem je zwemkleding mee want bij zwembad De Witte Brug is het spelletje in het water.”

Om het helemaal gezellig op de fiets te hebben is er vooraf  ‘de versier je fiets wedstrijd’. Simone Bakker is jurylid, en kiest de mooiste fiets. Er zijn leuke kinderprijzen te winnen. Op zondag 24 september van 13.30 tot 14.00 uur is ‘de versier je fiets wedstrijd’ bij De Springplank, Dorpsstraat 109 (naast Kees Rootjes). Een route stempelkaart voor het hele gezin haal je bij De Springplank voor €1,50 en daar is het ook het startpunt. Heb je je gezin vooraf aangemeld, uiterlijk 22 september via info@springplank-castricum.nl, dan kost de stempelkaart slechts €1,-. Een mooie fietsroute langs; zwembad De Witte Brug, Huis van Hilde, de Pluktuin, Scouting Castricum, Het Dierenduintje, De Oude keuken, AEB opleidingen (kinder EHBO) en Speel-o-theek Castricum.      

Vergeet ook je duinkaart niet mee te nemen!

Er zijn 10 spelletjes punten en het fietsen zelf duurt 45 minuten. Op een aantal spel punten kan je gebruik maken van het toilet en kan er wat gedronken worden. Vanaf 14.00 uur begint de Spelletjes Fiets Route tot 17.00 uur heb je de tijd om je gestempelde routekaart in te leveren bij De Springplank (eindpunt). Je krijgt een volle goodie bag mee naar huis. Natuurlijk wordt er op mooi door weer gehoopt. “Erg gaaf als veel gezinnen onze Spelletjes Fiets Route gaan doen. Dan willen we dit zeker herhalen in de meivakantie”, roepen een enthousiaste Suzanne en Natalie.

 

Foto; Nico Lute