De voordelen van de Speel-o-theek, helemaal slim als vrijwilliger!

Wat is het soms lastig inschatten wat voor speelgoed je kleintje leuk vindt. Dan is het uitproberen van verschillende soorten speelgoed zonder het direct te hoeven kopen echt een uitkomst. Zeker nu we vaker thuis zijn door Corona is veel afwisseling fijn. Aan het woord is Marscha, vrijwilligster sinds een paar maanden bij Speel-o-theek Castricum.

Zodra we begin 2019 in Castricum zijn komen wonen zijn we op zoek gegaan naar de Speel-o-theek. Mijn man was er vroeger lid van geweest en had er goede herinneringen aan. Iedere paar weken weer wat nieuws om mee te spelen. Wat erg fijn is aan de Speel-o-theek is dat er voor alle leeftijden van baby’s tot tieners wat leuks te halen is; spelletjes, puzzels, (interactief) speelgoed en zelfs verkleedkleding. Er is keuze genoeg.

Begin dit jaar ben ik naast lid ook vrijwilliger geworden. Ik zag dat ze naar iemand op zoek waren en het leek me leuk op deze manier wat bij te dragen én dorpsgenoten te ontmoeten. Mijn zoontje gaat dan altijd met veel plezier mee, en kan lekker spelen terwijl ik mee help in de speel-o-theek. Lijkt het je ook leuk om lid te worden of misschien zelfs te komen helpen als vrijwilliger kom dan langs in Geesterhage, tijdens onze openingstijden op woensdag van 14.30-16.00 uur of zaterdag 11.00-13.00 uur. 

Foto: spelende unicorn, dochter van een vrijwilligster bij Speel-o-theek Castricum.