Duurzaamheid lastig met kinderen? Niet bij de Speel-o-theek!

Castricum – Natuurlijk leren we kinderen alle duurzame trucjes die simpel zelf te doen zijn, zoals: licht uit bij het verlaten van de kamer, kraan dicht bij het tandenpoetsen of afval scheiden, maar ook met spelen kan men duurzaam zijn.

Het begint bij gebruik van duurzaam materiaal of speelgoed delen. Bij Speel-o-theek Castricum kan men speelgoed uitzoeken, er mee spelen en weer wat anders uitzoeken. Veel kinderen hebben er op deze manier plezier van. De Speel-o-theek heeft leerzame spellen, speelgoed dat de fantasie stimuleert of educatief is. Daarnaast is er een rek vol verkleedkleren, zodat stoere agent Jaimy stoute boef Sander makkelijk kan vangen.

 

De Speel-o-theek is dus een duurzame hulp in de strijd voor een milieuvriendelijkere wereld. Niet alleen voor jonge gezinnen is de speel-o-theek handig, ook oppas, opa en oma vinden genoeg speelgoed om hun (klein)kinderen telkens te verrassen met ander speelgoed. Een lidmaatschap kost € 5,- per kwartaal en je betaalt een klein bedrag per geleend artikel. Het lenen kan voor drie weken.