Geslaagd prijzencircus speel-o-theek

Maar liefst twee bekende Castricummers reikten zaterdagmiddag de prijzen uit die diverse sponsors beschikbaar hadden gesteld voor de promotie van de speel-o-theek. Daarvoor hadden de bestuursleden en medewerksters Natalie van der Kolk en Vera Fetisova een prijzencircus bedacht. Het werd een gezellig evenement, waarbij kinderen zich konden laten schminken of een spelletje deden. Ondertussen ontmoetten de ouders elkaar en zorgde zanger Ben Karsten voor een prima sfeer.

Natalie werkt al zeven jaar voor de Speel-o-theek Castricum, die nu ruim anderhalf jaar in de basisschool De Sokkerwei is gevestigd: “Ik ben begonnen als uitleenvrijwilligster en zag kansen om de speel-o-theek te verbeteren en leuke projecten te verzinnen. Als voorzitter heb ik veel contacten gemaakt en ik ben er best trots op dat ik dit jaar met mijn collega’s onze jaarlijkse speelgoedmarkt in de zomervakantie mag organiseren.”

De bevlogen leidster legt ook graag het belang van de speel-o-theek uit: “Ons doel is kinderen lekker te laten spelen waardoor hun fantasie wordt ontwikkeld. Veel spelletjes zijn educatief en voor bepaalde leeftijden geschikt om spelend te leren. Van baby tot puber, er is genoeg keuze voor elk kind. Bij ons kan je speelgoed drie weken uitproberen om te zien of het voor je kind geschikt is. Promotie zoals dit prijzencircus is nodig, omdat veel gezinnen niet weten dat er een speel-o-theek is en dat het ontzettend handig is om speelgoed uit te proberen zonder het te hoeven aanschaffen.”

Er waren zaterdag 80 prijzen te winnen, waarvoor Henny Huisman al drie maanden geleden gevraagd was om ze uit te reiken. Natalie was echter niet zeker van zijn komst en had daarom ook wethouder Marcel benaderd. Henny: “Ik had het keurig in mijn agenda gezet en was het dus niet vergeten.” Omdat de wethouder zijn hei-dag met de nieuwe gemeenteraad had onderbroken om aan het verzoek van de speel-o-theek te kunnen voldoen, mochten beide BC’ers zodoende het ouderwetse bingo-apparaat bedienen en de prijzen overhandigen. Iedere deelnemer ging uiteindelijk wel met iets leuks naar huis, maar de hoofdprijs werd gewonnen door Cathelijne van Zuilenkom, een van de kinderen die lid is van de speel-o-theek. Zij was reuze blij met het prachtige marktkraampje met diverse houten waren en speelgeld.

Op de foto: Winnares Cathelijne van Zuilenkom met v.l.n.r.: Henny Huisman, Marcel Steeman, Vera Fetisova en Natalie van der Kolk.